Over mij

Mijn naam is Freddy Hurkmans, waarvan in mijn studententijd ooit freddyh is gemaakt. Deze 'bijnaam' is, ondanks dat hij enigszins een criminele associatie heeft, gebleven.

Ik was erg jong toen ik mijn eerste fototoestel in handen gedrukt kreeg, en heb me vanaf dat moment altijd aangetrokken gevoeld tot dat magische proces van een stukje tijd bevriezen. In mijn tienerjaren ben ik ook gaan tekenen, en hoewel mijn eerste tekeningen ongeveer even goed waren als mijn eerste foto's (laat ik het er op houden dat er mooiere dingen zijn om naar te kijken...) heb ik ook daarin altijd een mooie hobby gehad.

Zowel mijn foto's en tekeningen waren simpel, de foto's werden gemaakt met een analoge compact camera. De tekeningen waren met name nagetekende stripfiguren (vaak als verjaardagskaart gebruikt), of auto's, uit tijdschriften nagetekend. Gedurende de jaren ben ik met deze combinatie wel steeds verder op zoek gegaan naar wat een foto of tekening mooi maakt.

Uiteraard heb ik vroeger met beide hobbies niets gedaan. Als klein kind was ik namelijk altijd bezig om alle apparaten die we thuis hadden open te schroeven, om zo te bestuderen hoe die apparaten werkten. Raar genoeg heb ik hiermee nooit een apparaat kapot gemaakt. Wel heb ik hiermee een gezonde interesse in techniek gekregen, met name mechanica en electronica. Werktuigkunde is het echter niet geworden, in plaats daarvan ben ik electronica gaan studeren, en ben ik later in de afstudeerrichting Technische Computerkunde afgestudeerd.

In mijn studententijd heb ik nog wel regelmatig een tekening gemaakt, maar van fotografie is in die periode niet veel gekomen. Uiteraard maakte ik wel regelmatig een kiek op vakantie of bij andere gebeurtenissen, maar serieuze fotografie was dat niet te noemen.

Ruim na mijn studententijd is fotografie een steeds serieuzere rol gaan spelen in mijn leven. De techniek van fotografie werd bestudeerd en nog later ben ik lid geworden van een fotogroep. De zoektocht naar wat een foto mooi of speciaal maakt is vanaf dat moment hard vooruit gegaan.

Tot het moment dat een van mijn beste vrienden me vroeg om op hun bruiloft foto's te maken was er nog niet zoveel aan de hand. Uiteraard heb ik volmondig 'JA' gezegd, en ben toen flink gaan studeren op wat bruidsfotografie inhoudt. De dag van hun bruiloft was een geweldige dag, en sindsdien is er vanalles gaan knagen. Niet lang daarna ben ik voor mezelf begonnen als fotograaf en heb ik 8 jaar parttime als fotograaf en parttime als software ontwikkelaar gewerkt. Ondertussen heb ik mijn droombaan gevonden als docent technische informatica.

Vriendelijke groet,
Freddy Hurkmans

home portret tekeningen tekeningen van auto's tekeningen van dieren tekeningen van stripfiguren diverse tekeningen over mij contact